Japon Balığı: Japon Balığı ve Kabızlık

Japon Balığı ve Kabızlık

japon balığı kabız olunca
japon balığı kabızlık
Japon balığında kabızlık en sık görülen problemlerden biridir. Japon balığı kabızlık belirtileri balığın dışkısının anüsünden iplik gibi uzaması ve ayrılmamasıdır. Balığın karnında şişliğe de neden olabilir. Japon balığı kabızlık sebebi balığı fazla miktarda ve sürekli kuru yemle beslemektir. İlerleyen zamanda yeme ilgisizlik de başlar. Hatta bir süre sonra hiç dışkı çıkaramayabilir. 

Japon Balığı Kabızlık Tedavisi: Japon balığı ve kabızlık konusu erken dönemde fark edilip müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Japon balığı kabızlık ilacı diye birşey yok malesef. Doğal yollardan sorunu çözüyoruz ve hatta en iyisi baştan önlemimizi alıp, balığımızı bu bela ile hiç karşılaştırmıyoruz. Japon balığı kabızlık sorununu önlemek ya da tedavi etmek için bir gün balığı aç bırakabilirsiniz. Böylece sindirim sistemi temizlenir. Ayrıca ıspanak ve bezelye gibi lifli gıdalar kabızlığa çok iyi gelir. Bu besinleri suda haşlayarak az miktarda balığınıza verebilirsiniz. Bezelyenin suda haşlanma süresi yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında olmalıdır. Bezelye tanesinin kabuğu soyularak yumuşak olan içi parça parça verilmelidir. 

Ispanak ve bezelyeyi normal zamanlarda da haftada 2 gün vermek japon balığınızı kabızlık problemine karşı korumak için önerilebilir. Ayrıca japon balıklarını haftada 1 gün rutin olarak aç bırakmak da uygun bir önlemdir. 

Ayrıca kabızlık tedavisinde ve korunmasında canlı yemler de önerilir. Canlı yemleri haftada 1, en fazla 2 kere vermek gerekir. Fazlası iç parazite neden olabilir.

japon balıklarının kabız olduğunu nasıl anlarız
japon balığı kabız olunca
Japon balığı kabız olunca ne yapmak gerekir, artık biliyorsunuz. Unutmayın, kabızlık sorunuyla uğraşmaktan ziyade, bu sorunla hiç karşılaşmamak en iyisidir. Bu nedenle balığınıza düzenli olarak bahsettiğimiz tedbirleri uygulamayı unutmayın.

12 yorum :

  1. Çok hareketsiz ve diskisini birakamiyor aynı zamanda değişik değişik hareketler yaparak yüzüyor

    YanıtlaSil
  2. Akşam saatlerinde yemi verdikten sonra balık ters dönerek yuzmeye başladı ve hep suyun dibinde yüzüyor balık bizim de degil bu yuzden endiseleniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balık ters dönmüş şekilde suyun yüzeyinde duruyorsa, öncelikle hava kesesi problemi akla gelir. Bunun sebebi kabızlık veya çeşitli enfeksiyonlar olabilir. İlk yapılması gereken 1-2 gün yem vermemek, mümkünse az miktar metilen mavisi suyuna karıştırmak gerekir.

      Sil
  3. demin bakim dedim diskilari o sekilde birazdan ispanak vericem 1 gun falan yem vermemeyi dusunuyorum cunku sari olan baligim bugun 3 tane yedi digerine yedirim derken o yedi aq

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 gun aç bırakınca ne oldu korkuyorum ölürler diye ailem hayran almama kiziyo benim tek degerlim baliklarim onlar olmadan yaşayamam bi gun ac bırakınca sorun oldumu

      Sil
  4. Benim birden fazla balığım var bezelyeyi haşlayıp koysam yanlışşıkla diğerlerinde yerse birşeyolurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir sıkıntı olmaz. Ara ara hepsine yedirmek iyi gelir.

      Sil
  5. Balık kabız ve yan duruyor sabahtan beri ıspanak verdim haşlanmış yemedi çok ve su biraz yeşil oldu sorun olurmu ?

    YanıtlaSil
  6. Suyun yeşil olması sorun yaratmaz. Yememesini sorun etmeyin, böyle zamanlarda 1-gün aç kalması iyi gelebilir. Siz yine verin ama yemezse sorun etmeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun ıspanak koydum diğer balığım yedi ama kabız olan balık küçük yedi ve bugün ölmek üzere ne yazıkki hava kesesi patlamıoş olabilir çünkü suyun dibine hicç inmiyor iner inmezde hemen yukarı çıkıyor elimden geleni yaptım ama malesef ;`( Çözüm varsa yazan olursa çok müteşekkir kalıcam

      Sil
    2. Şimdi Öldü ;(

      Sil
    3. geçmiş olsun

      Sil

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.