Japon Balığı: Japon Balığı Dropsy Hastalığı

Japon Balığı Dropsy Hastalığı

Japon balığı dropsy hastalığı


Japon balığı dropsy hastalığı, dropsy japon balığı dropsy nedenleri, dropsy hastalığı belirtileri gibi japon balığı dropsy hastalığı ile ilgili aklınıza takılan soruların cevapları bu konumuzda!

Japon balığı dropsy hastalığı japon balığını etkileyen ciddi bir problemdir. Japon balığınız çok şişmiş görünüyorsa, neredeyse patlayacak gibiyse, pulları noktalı noktalıysa, muhtemelen dropsy hastalığı vardır.

Dropsy hastalığı belirtileri

- Aşırı şişmiş karın. Neredeyse patlayacak kadar şişmiş görünür.
- Pulları kalkık kalkık görünür. Aynı açılmış çam kozalağı gibi.
- Şişkin gözler (bir göz veya her ikisi)
- Yüzme problemleri (suyun yüzeyinde kalma veya dibe batma gibi)

Dropsy hastalığı nedenleri

Her canlıda olduğu gibi, japon balığının vücudunda da belli oranda tuz bulunur. Ancak japon balığı vücudundaki tuz oranı, akvaryum suyundaki tuz oranından çok daha fazladır. Böylece japon balığı akvaryumdan vücuduna su çeker. Bu tüm japon balıklarında olan normal bir durumdur.

Bahsettiğimiz bu normal durumun devam edebilmesi için, japon balığı vücudundaki tuz oranını korumak zorundadır. Aksi halde japon balığı vücuduna aşırı su çeker ve şişer. Tuz oranını koruyabilmek için, japon balığı vücuduna düzenli olarak tuz almalıdır ve vücudundan da su vermelidir. Bu da normal bir durumdur ve japon balığının böbrekleri tarafından bu görev yerine getirilir.

Japon balığı dropsy hastalığında böbrek problemi söz konusudur. Böbrek fonksiyon bozukluğu nedeniyle japon balığı artık akvaryumdan normal döngüsünde aldığı suyu geri veremez. Bu durumda japon balığı bir su balonu gibi şişmiş halde gözlenir.

Japon balığı dropsy hastalığında infeksiyon böbrekleri etkilemiş ve fonksiyonunu bozmuş olabilir. Japon balığının vücuduna böbreklerin başa çıkabileceğinden daha fazla su alması durumunda da dropsy hastalığı ortaya çıkabilir.

İlişkili Konular:

1 yorum :

  1. Arkadaşlar bu hastalıkta en önemli husus hastalığın erken tanınmasıdır. Balığınız yüzeyde durgunlaşmış bir şekilde bekliyorsa, hemen uyanmalı ve tedaviye başlamalısınız. Hastalık ilerlediğinde tedavi için çok geç kalmış olabilirsiniz.

    Bir de tedavi süresine çok dikkat edin. Öyle birkaç saat ya da yarım gün- bir gün tedavi verdikten sonra balığınız canlandı diye tedaviyi kesmeyin. Tedaviye en az 3-4 gün devam edin. Balığınız iyileşmiş görünse de 3-4 gün devam edin. Aksi halde hastalık tam iyileşmeden tedaviyi durdurursanız gene balığınızı kaybedebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.