Japon Balığı: Japon Balığı Kuyruk Kanlanması

Japon Balığı Kuyruk Kanlanması

japon balığı kuyruk kanlanması


Japon balığı kuyruk kanlanması özellikle kuyruğu kırmızı olan balıklarda tanınması zordur ve japon balığı kuyruk çürümesi hastalığı ile karıştırılabilir.

Japon balığı kuyruk kanlanması, ilerleyen dönemde kuyruğun yırtık pırtık bir görünüme sahip olmasına yol açabilir. Üstelik kuyruğun yırtılmasına neden olacak bir travma olmaksızın.

Japon balığı kuyruk kanlanmasının ciddi ve uzun süreli olduğu durumlarda sekonder bir mantar infeksiyonu da boy gösterecek ve kuyrukda dikey olarak da yarıklar oluşacaktır.

Şiddetli kuyruk kanlanması vakalarında Cyclochaeta adlı parazit de etken olabilir. Ancak japon balığı kuyruk kanlanmasında parazitler öncelikli etken olarak düşünülmezler.

Japon Balığı Kuyruk Kanlanması Nedenleri

Japon balığı immün sistemini zayıflatacak her şey kuyruk kanlanmasına neden olabilir. Japon balığı kuyruk kanlanması bir infeksiyon hastalığı hastalığı değildir ve balıktan balığa bulaşmaz. Ancak kötü su koşullarına bağlı ortaya çıktığı durumlarda aynı anda birkaç balıkta beraber görülecektir. Beslenme hataları kuyruk kanlanması sebebi olabileceği gibi, akvaryum su sıcaklığının optimal sıcaklığın altında uzun süre kalması da bir neden olabilir.

Japon Balığı Kuyruk Kanlanması Tedavisi

Öncelikle bu durumu ortaya çıkartan nedenleri düşünün ve akvaryum suyunuzun kalitesini sorgulayın. Gerekirse bir miktar su değişimi yapın. akvaryum temizliğine ve dip çekimlerine özen gösterin. 

Japon balığı kuyruk kanlanmasını tedavi etmek için hastalanan balığınızı ana akvaryumdan ayırıp bir karantina tankına alın. Tuz banyosu yapabilirsiniz. Dengeli ve düzgün beslemeye özen gösterin. Canlı yemlerle balığınızı cezbedebilirsiniz.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.