Japon Balığı: Japon Balığı Japon Balığını Yer Mi?

Japon Balığı Japon Balığını Yer Mi?

Japon balığı japon balığını yer mi


Japon balığı japon balığını yer mi ya da japon balıkları birbirini yer mi gibi sorular japon balığı besleyen her hobicinin aklından geçer. Destekleyen kanıtlar az sayıda olmasına rağmen, japon balıklarının zaman zaman birbirini yediğini gösteren az sayıda bildiri vardır. Bu durum japon balıklarında kanibalizm dediğimiz kendi türünü yeme davranışının nadiren olabileceğini göstermektedir. Örneğin; bir deprem sonrası uzun süre besinsiz ve bakımsız kalan 6 japon balığından bazılarının bir süre sonra ortadan kaybolması, kalan 2 balığın ise 134 gün sonra canlı olarak bulunması da japon balığı japon balığını yer mi sorusuna dair size bir fikir verebilir.

Japon balığı japon balığını yer mi sorusuna cevap arayan hobici şu bilgiye de kulak vermeli: Uzmanlar alan darlığının japon balıklarının birbirleriyle kavga etmesine sebep olan en önemli etken olduğuna vurgu yapmaktadır. Bir japon balığı akvaryumunda, balık başına en az 20 litre su düşüyor olmalıdır. Eğer çok sayıda japon balığını küçük bir akvaryumda beslemeye çalışırsanız, bu durum japon balıklarının kavga etme, birbirlerine zarar verme ve birbirlerini yeme davranışlarını tetikleyebilir. Belli durumlarda akvaryumunuz içinde balıklarınızı birbirinden ayırmak için tel levhalar kullanmanız gerekebilir.

Japon balığı besleyen bazı hobiciler şu nadir durumla karşılaşmıştır. Uzun bir tatilden sonra eve dönersiniz ve bir bakarsınız ki japon balıklarınızdan biri yok olmuş. Şok! Her tarafı ararsınız. Yerlere bakarsınız. Akvaryumun sağına soluna, heryere... Ama yoktur. Filtrenin arkasına, dekorların çevresine, hatta kumların içine bakarsınız. Yok, yok, yok... Her tarafa baktıysanız ve yoksa, bulamadıysanız, bilin ki diğer balıklarınız o japon balığını yemiştir. Özellikle uzun süreli açlık dönemlerinde bu nadiren de olsa gerçekleşebilir, bilesiniz. Balığın tek bir kalıntısını dahi bulamayabilirsiniz.

Japon balığı japon balığını yer mi? Artık biliyorsunuz :)

İlişkili Konular:
Japon Balığı 134 Gün Aç Yaşadı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.