Japon Balığı: Japon Balığı İçin Ev Yapımı Yem

Japon Balığı İçin Ev Yapımı Yem

japon balığı için ev yapımı yem


Japon balığı için ev yapımı yem nasıl yapılır? Japon balığı yemi kendin yap! Japon balığı için evde yem yapımı. Japon balığı ev yapımı yem hazırlama tarifi. Bu yazımızda!

Japon balığı ev yapımı yem hazırlamak hayli kolaydır aslında. Japon balığı için en uygun yem hangisidir diye düşünüyorsanız, öncelikle japon balığı doğal ortamında nasıl beslenir diye düşünmelisiniz. Japon balığı doğal ortamında ağırlıklı olarak bitkisel besinlerle beslenir. Japon balığı için ev yapımı yem hazırlamak için de bu durumu göz önünde bulundurmalısınız. Hazırladığınız ev yapımı japon balığı yemi karbonhidrat, protein, yağ gibi temel besinleri uygun miktarlarda içermeli, aynı zamanda japon balığının ihtiyaç duyduğu vitaminleri ve mineralleri de içermelidir.

Japon balığı ev yapımı yem için malzemeler

- ıspanak
- bezelye
- kırmızı tatlı biber
- havuç
- kabak
- brokoli
- marul
- sarımsak

- yumurta
- karides kurusu
- balık vitamini
- astaksantin tozu

Japon balığı ev yapımı yem hazırlanışı

Japon balığı için ev yapımı yem hazırlarken ıspanak, bezelye, tatlı kırmızı biber ve havuç mutlaka kullanılmalıdır. Kabak, brokoli, sarımsak ve marul da eklenebilir. (Sarımsak hastalıklara karşı koruyucudur. Özellikle iç parazitlerden korur ve tedavide de katkı sağlar). Bu malzemelerden tercih ettiklerinizi hazırlayıp yıkadıktan sonra blender ile çekip balığınızın rahat yiyebileceği boyutlara getirdikten sonra suda haşlayabilirsiniz. Buharda pişirme de önerilen bir başka yöntemdir (vitaminlerin daha iyi korunması için). Suda haşlama süresi yaklaşık 1 saat olmalıdır. Miktarlarını hazırlamak istediğiniz yemin miktarına göre kendiniz belirlemelisiniz. Ancak mümkün olduğunca en az miktarlarda hazırlamanız ve kısa süre içinde tüketmeniz daha uygun olacaktır. Böylece besin değerleri daha yüksek olur ve yemin bozulma şansı azalır. 

Hazırladığınız bu japon balığı ev yapımı yeminin içine tercihen yumurta, karides kurusu, balık vitamini ve astaksantin tozu ekleyebilirsiniz. Yumurta ve karides kurusu yemin protein içeriğini artırmak içindir. Ancak suyu çok kirletebilirler. Bu yüzden yumurta içeren ev yapımı yemler hobicileri bu açıdan sıkıntıya sokabilmektedir. Karides kurusu ise fazla verildiğinde balıkta parazit oluşma riskini artırabilir. Dikkatle kullanılmalıdır. Astaksantin tozu da bazı mağazalarda veya internetteki bazı akvaryum ürünleri satıcılarında bulunabilen bir antioksidan maddedir. Balığa kırmızı renk verir. Balığının renklerini canlandırmak isteyenler kullanabilir. Ayrıca çok güçlü bir antioksidan madde olduğundan balığı hastalıklara karşı korur ve uzun dönemde balığınızın sağlığına katkı sağlayabilir. Astaksantin ışık almayan bir ortamda saklanmalıdır. 

Japon balığı ev yapımı yem hazırlandıktan sonra küçük parçalara bölünerek jelatin içine konulup buzdolabında, derin dondurucuda saklanabilir. Zamanla buradan çıkarıp balıklarınıza verebilirsiniz.

Sağlıklı balıklar!


japon balığı ev yapımı yem

1 yorum :

  1. 2 balık olunca ikisinede yem verinçe ne yapmalıyıs ya biri ikisini yiyip ölürse

    YanıtlaSil

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.