Japon Balığı: Japon Balığı 134 Gün Aç Yaşadı

Japon Balığı 134 Gün Aç Yaşadı

japon balığı 134 gün aç yaşadı


İngiltere'nin popüler gazetelerinden The Telegraph'ın 2011 yılında yayımladığı habere göre, 181 kişinin ölümüyle sonuçlanan Christchurch depreminden sonra mahsur kalan iki japon balığı tam 134 gün sonra farkedilerek kurtarıldı.

Shaggy ve Daphne adındaki iki japon balığı, deprem sonrası evde mahsur kaldı. Depremden sonra onları kimsenin besleme ya da ilgilenme ihtimali yok. Üstelik elektrik de olmadığından akvaryumlarının filtresi ya da su ısıtıcısı da bu sürede hiç çalışmadı. Buna rağmen balıklar tam 134 gün boyunca hayatta kalmayı başardı.

Yemsiz ve bakımsız geçen bu 134 günde balıklar için en büyük şans 100 litrelik geniş bir akvaryumda yaşıyor olmalarıydı. Yemsiz geçen bu süreçte balıkların akvaryumun camları ve kayalarında biriken algleri yiyerek beslendikleri düşünülüyor. Ayrıca oturmuş akvaryum suyundaki yararlı bakterilerin de filtre çalışmadığı halde akvaryumdaki sağlıklı döngüyü devam ettirdikleri düşünülüyor. 

Hikayenin eksik birkaç parçası ise şöyle:) Deprem gerçekleştiğinde akvaryumda 6 japon balığı varmış. Bunlardan üçü ile ilgili ortada hiçbir iz yok. Bir tanesi akvaryumda ölü olarak bulunmuş. Diğer ikisi ise canlı. Ne diyelim? Sonuçta japon balıkları omnivor yani hem otçul, hem de etçil beslenen canlılar. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.