Japon Balığı: Japon Balığı Oksijensiz Yaşar Mi?

Japon Balığı Oksijensiz Yaşar Mi?

japon balığı oksijensiz yaşarmı
japon balığı oksijensiz yaşarmı

Japon balığı oksijensiz yaşar mı? Japon balığı ve oksijen, Japon balığı fazla oksijen alırsa ne olur? Japon balığı hava motoru olmadan yaşar mı? Japon balığı hava motoru nasıl olmalıdır? Hepsinin cevabı bu yazımızda.

Japon balığı oksijensiz yaşar mı sorusunun cevabı tabiki hayır. Oksijen japon balığı için olmazsa olmazlardandır. Japon balığı suda erimiş halde bulunan oksjeni kullanır. Suyu ağız yoluyla alarak solungaçlarından dışarı verir. Bu esnada suda erimiş haldeki oksijeni alırken, atıklarını da suya bırakır. 

Akvaryum suyunu oksijenlendirmenin yolu hava motoru ve filtredir. Filtre suyu devridaim yaptırarak ve su yüzeyini hareketlendirerek, hava motoru ise suyun içine hava üfleyip baloncuklar oluşturarak akvaryum suyunu oksijenlendirir. 

Peki japon balığı hava motoru olmadan yaşar mı? Japon balığı hava motoru olmadan yaşar. Ancak optimal koşulları sağlamak istiyorsak, hava motoru kullanmalıyız. Özellikle balığımız hasta olduğunda hava motoruna mutlaka ihtiyaç olacaktır.

Japon balığı hava motoru özellikleri, sessiz çalışan, çok ısınmayan, mümkünse şiddeti ayarlanabilir olmalıdır.

Japon balığı oksijensiz yaşarmı sorusuna cevap aradığımız bu yazımızda, japon balığı ve oksijene dair kafanızdaki soruların cevaplarını bulduğunuzu umuyorum. En sağlıklı balıklar sizlerin olsun!


İlişkili Konular:

1 yorum :

Üye olmadan yorum yazmak için yorumlama biçimini "adı" ya da "anonim" olarak seçebilirsiniz.